Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας

Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας

Περιγραφή Προγράμματος

Ο επιστημονικός τομέας της Διασφάλισης Ποιότητας φιλοδοξεί να διασφαλίσει ότι τα πρότυπα διοίκησης, οι σχετικές διαδικασίες και πολιτικές, είναι κατάλληλες και εφαρμόζονται ορθά για να οδηγήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας ενός οργανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση ποιότητας είναι μια συστηματική αναθεώρηση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, η οποία παρακολουθεί, αξιολογεί και παρέχει εποικοδομητική ανατροφοδότηση που αφορά τις δραστηριότητες του οργανισμού. Επίσης, διασφαλίζει ότι αποδεκτά επίπεδα παρεχόμενης εκπαίδευσης, αριστείας και υποδομών είναι συνεχώς παρεχόμενα. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα αυξημένο ενδιαφέρον όσον αφορά τη διασφάλιση ποιότητας και την ανάπτυξη εξειδικευμένων προτύπων και διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά το Παγκόσμιο και ειδικότερα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο, διάφοροι φορείς διασφάλισης ποιότητας έχουν αναπτύξει διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και σχετικές οδηγίες που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Αυξημένη προσοχή δίδεται στα μαθησιακά αποτελέσματα και στις μεθόδους αξιολόγησης και, ειδικότερα, πώς τα προαναφερθέντα μπορούν να εφαρμοστούν στα πλαίσια της διασφάλισης ποιότητας.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ειδικεύσεις:
– Εκπαίδευση
– Παραγωγή και Υπηρεσίες

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση έχει τους ακόλουθους γενικούς στόχους:

    • Να παράσχει τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες στους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές όσον αφορά την υιοθέτηση αρχών, εργαλείων και τεχνικών διαχείρισης ποιότητας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
    • Να αναπτύξει τις γνώσεις και ικανότητες όσον αφορά τις υφιστάμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο και το ρόλο της διασφάλισης ποιότητας σε αυτή την οικονομική δραστηριότητα.
    • Να ενθαρρύνει τους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές να αναπτύξουν ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών.
    • Να παράσχει στους υποψήφιους φοιτητές ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο εκπαίδευσης, μέσω της εξ αποστάσεως μάθησης, για διευκόλυνση της φοίτησης σε υφιστάμενους επαγγελματίες.
    • Να διευκολύνει τη φοίτηση των υποψήφιων φοιτητών μέσω του μειωμένου κόστους και ευέλικτων ρυθμίσεων της εξ αποστάσεως μάθησης.

SEMESTER 1

Code

Name

ECTS

DLMQA501

QUALITY MANAGEMENT PHILOSOPHIES & TOTAL QUALITY MANAGEMENT

10

DLMQA502

QUANTITATIVE & STATISTICAL TOOLS FOR QUALITY MANAGEMENT

10

DLMQA512

EDUCATIONAL TECHNOLOGY STANDARDS & TOOLS FOR QUALITY ASSURANCE

10

TOTAL

 

30

 

SEMESTER 2

Code

Name

ECTS

DLMQA510

QUALITY ASSURANCE IN HIGHER EDUCATION

10

DLMQA513

QUALITY ASSURANCE IN DISTANCE LEARNING

10

DLMQA514

EVALUATION AND QUALITY ASSURANCE IN PRIMARY AND SECONDARY EDUCATION

10

TOTAL

 

30

 

SEMESTER 3

Code

Name

ECTS

DLMQA505

RESEARCH METHODS

5

DLMQA509

MASTER THESIS

20

DLMQA511

CASE-STUDY APPLICATIONS – QUALITY ASSURANCE IN EDUCATION (LAB)

5

TOTAL

 

30

   

Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας που θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.