Ι ΑΜ διαλογισμός της Άμμα

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν μόνο ένα μικρό ποσό για τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα μεταφοράς.

 

cropped-1601555_229247520606833_301823265_n

Ο διαλογισμός θα διαρκέσει  τρεις ώρες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: “Το μήνυμα της  Άμμα για τον πνευματικό μας μονοπάτι”, και προβολή βίντεο. 

Σύντομη περιγραφή:

Η μέθοδος είναι μοναδική προσφέροντας ένα ενιαίο σύνολο απλών ασκήσεων γιόγκα [read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]

και μιας αποτελεσματικής κι εύκολα εφαρμόσιμης τεχνικής διαλογισμού. Μπορεί να εκτελεστεί άνετα απ’ τον καθένα κάθε μέρα μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Εκλεπτύνει το νου, επιφέροντας σ’ αυτούς που την εξασκούν μεγαλύτερη καθαρότητα και διορατικότητα, ανοίγοντας κανάλια δημιουργικότητας και βαθαίνοντας τη συνειδητότητα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εξάσκησή της αυξάνει επίσης την ενέργεια κάποιου και βοηθά στον κατευνασμό της έντασης και κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την πνευματική και φυσική υγεία. Τελικά οδηγεί αυτούς που την ασκούν στο στόχο της ανθρώπινης ζωής – στην πραγμάτωση του Θείου που εμποτίζει όλη τη Δημιουργία.
[/read]
IAM TECHNIQUE:

Integrated Amrita Meditation-Ολοκληρωμένη μέθοδο διαλογισμού Αμρίτα   

Από τα αρχαία χρόνια ο διαλογισμός έχει αποδειχτεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να εδραιώσουμε την εσωτερική ισορροπία, την διαύγεια και την νοητική γαλήνη μέσα μας.

Η μέθοδο διαλογισμού ΙΑΜ είναι μοναδική, είναι μια σύνθεση από παραδοσιακές, δοκιμασμένες στο χρόνο πρακτικές και συνδυάζει ασκήσεις χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής, συγκέντρωση και οραματισμό.

Η μέθοδος έχει δημιουργηθεί από την Άμμα, Δασκάλα διαλογισμού και παγκοσμίως γνωστή και αναγνωρισμένη για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της και  τα ανθρωπιστικά ιδανικά που διδάσκει εδώ και δεκαετίες.

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

[read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]

Σε πολλούς από μας που ζούμε μια γρήγορη σε ρυθμούς ζωή, που απαιτεί όλο και περισσότερο από το χρόνο και την προσοχή μας, φαίνεται ουτοπικό να βιώνουμε ειρήνη και γαλήνη στη καθημερινότητα μας. Υπάρχει όμως τρόπος να μπορέσουμε να βιώσουμε αυτές τις ποιότητες κατά την διάρκεια της μέρας μας . Η μέθοδος διαλογισμό ΙΑΜ μας βοηθά αποτελεσματικά να επαναφέρουμε  την εσωτερική ισορροπία και την γαλήνη του νου που μας κατακλύζουν στις πιο ήρεμες και χαλαρές στιγμές μας.

Είναι ένας δυναμικός τρόπος για να συνδεθούμε  με το πραγματικό μας κέντρο και να αφήσουμε τον εαυτό μας να γεμίσει με πνευματική ενέργεια.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ειδικές έρευνες έχουν δείξει τα ακόλουθα οφέλη του διαλογισμού :

-Μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια και εσωτερική γαλήνη.

-Μείωση του στρες και του άγχους.

-Περισσότερη ενέργεια.

-Περιορίζονται αρνητικά συναισθήματα όπως θυμός και απογοήτευση.

-Βελτιώνονται οι διαπροσωπικές σχέσεις.

-Αυξάνεται η υπομονή.

-Βελτιώνεται η ικανότητα μάθησης.

-Αυξάνεται η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα.

-Βελτιώνεται ο συντονισμός σώματος-νου.

-Καλύτερη υγεία και ευεξία.

-Μειώνεται τη υπέρταση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

[/read]

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΜ

Η εκπαίδευση παρέχεται από την Κατερίνα Ρούσσουπιστοποιημένη εισηγήτρια του ΙΑΜ, με  εκτεταμένη εμπειρία πάνω στην εξάσκηση της πρακτικής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΜΑ:

αμμα2Η Άμμα γεννήθηκε σε ένα μικρό και απομονωμένο χωριό, στην Κέραλα, στη Νότια Ινδία, στις 27 Σεπτεμβρίου το 1953. Οι γονείς της την ονόμασαν Σουντάμανι. Ήλθε σ’ αυτόν τον κόσμο όχι κλαίγοντας, όπως συνήθως κλαίνε τα βρέφη, αλλά μ’  ένα φωτεινό χαμόγελο στο πρόσωπο της, προμηνύοντας τη χαρά και την ευλογία που θα έφερνε στον κόσμο.

[read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]

Η Σουντάμανι πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια κάνοντας εντατικές πνευματικές ασκήσεις προσφέροντάς μας έτσι ένα ζωντανό παράδειγμα αφοσίωσης και αγάπης προς το  Θεό. Από μικρό παιδί συχνά την εύρισκαν οι δικοί της απορροφημένη σε βαθύ διαλογισμό, μη έχοντας συναίσθηση του περιβάλλοντος.
Σε ηλικία πέντε ετών άρχισε να συνθέτει πνευματικά άσματα εμπλουτισμένα με βαθύ μυστικιστικό περιεχόμενο.

Ένα χάρισμα της Σουντάμανι,  έντονα εκδηλωμένο ήδη απ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία,  ήταν η αγάπη και η συμπόνια για τους συνανθρώπους της. Μολονότι ακόμη παιδί η Σουντάμανι έκανε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τους ηλικιωμένους γείτονές της που αντιμετώπιζαν διάφορες δυσκολίες και να ανακουφίζει τα βάσανά τους.  Τους φρόντιζε και τους βοηθούσε ν’ αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες:  έπλενε τα ρούχα τους, τους βοηθούσε να πλυθούν οι ίδιοι, ενώ τους έφερνε φαγητό και καθαρά ενδύματα απ’ το πατρικό της σπίτι. Αυτή η συνήθειά της, να προσφέρει πράγματα απ’ το σπίτι της σε όσους είχαν ανάγκη, αποτελούσε την αφορμή να υφίσταται αυστηρές τιμωρίες απ’ τους γονείς της. Εντούτοις, παρά τη σωματική κακομεταχείριση και τις αυστηρές τιμωρίες, τίποτα δεν μπορούσε να εμποδίσει την εκδήλωση της έμφυτης συμπόνια της.
Αργότερα η Άμμα εξήγησε: «Ένα αδιάκοπο ρεύμα αγάπης ρέει από μέσα μου προς όλα τα όντα του κόσμου. Η αγάπη είναι η έμφυτη φύση μου».

«Από τη γέννηση μου ένιωθα μια έντονη αγάπη για το Θεό. Επαναλάμβανα το όνομα του Θεού ασταμάτητα με κάθε αναπνοή μου, και ένα συνεχές ρεύμα από θεϊκές σκέψεις με συνέπαιρνε. Ο νους μου ήταν διαρκώς απορροφημένος απ’ αυτές ανεξάρτητα απ’ το πού βρισκόμουν ή απ’ το  ποια εργασία εκτελούσα.» λέει η Άμμα.

 Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της Άμμα κάντε κλικ εδώ.

Για το φιλανθρωπικό έργο της Άμμα  κάντε κλικ εδώ.

[/read]

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016,  στις 16:30.

(το μέρος θα ανακοινωθεί σύντομα).

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Δείτε επίσης :

Voucher ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για εργαζόμενους

Voucher «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» για εργαζόμενους  …

Σεμινάριο Φωτογραφίας για Αρχάριους

Vellum Diploma in IT Skills