ΨΥΧΟΝΑΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ & VIBREATH: Βιωματικό ψυχοενεργειακό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξηςΣε ποιους απευθύνεται:

Σε ενήλικες οποιασδήποτε  ηλικίας.

Περιγραφή σεμιναρίου – Θεματικές Ενότητες:

Η Μη Κατευθυντική Εργασία  μέσω της Αναπνοής (Non Directive Breathwork) (εντέμπε ή ψυχοναυτική τέχνη για τους φίλους της),  αποτελεί ένα συνθετικό ομαδικό ψυχοθεραπευτικό σχήμα  που χρησιμοποιεί την αναπνοή σαν θεραπευτικό όχημα και την δυνατή βιωματική εμπειρία για την ανάδυση του εσωτερικού εαυτού. Με οδηγό και όχημα την αναπνοή, την βασική δραστηριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, το άτομο ταξιδεύει στην προσωπική του ιστορία με ένα τελείως ξεχωριστό, ζωντανό και ανεπανάληπτο τρόπο.

 

Η ψυχοναυτική τέχνη είναι μια τέχνη αυθεντικής συνάντησης με τον εσωτερικό θεραπευτή στα όρια μεταξύ συνειδητού-ασυνείδητου. Πολύ συχνά απευθύνεται με επιδιορθωτικό τρόπο στο τραύμα, ότι και αν σημαίνει για τον καθένα μας. Το τι θα προκύψει διαφέρει από άτομο σε άτομο και από συνεδρία σε συνεδρία , αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα  θεραπευτικό και συνοδεύεται από βιώματα βαθειάς χαλάρωσης, ηρεμίας, όξυνσης των αισθήσεων και απελευθέρωσης προσομοιάζοντας συχνά σε μία  μυστικιστική εμπειρία.  Κατά την διάρκεια του ταξιδιού και σύμφωνα με την επιθυμία του ατόμου, εφαρμόζεται στο σώμα συγκεκριμένη κινησιολογία (bodywork) με στόχο την τοπική εκτόνωση ενέργειας και απελευθέρωση από δυσάρεστες αισθήσεις. Κυρίως αποτελείται από ένα σύνολο stretching- release κινήσεων.

 [read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]

2

Η ψυχοναυτική τέχνη είναι μια τέχνη που προσφέρει δυνατότητες θεραπευτικής εργασίας με τον εαυτό σε πολλά πεδία και χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά ερεθίσματα. Ασκείται το ίδιο λειτουργικά σε ομαδικό ή ατομικό πλαίσιο, σε στεγνό ή υγρό περιβάλλον, με συνοδεία μουσικής ή άλλων ηχητικών ερεθισμάτων, σε μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα.

6

Όταν η ψυχοναυτική τέχνη συνάντησε την ηχοθεραπεία η έλξη ήταν αναπόφευκτη. Ο αλχημικός τους γάμος έδωσε ως αποτέλεσμα το VIBREATH, μια εμπειρία αναπνοών υπό τους ήχους των ιερών κρουστών (Θιβετιανές ηχογαβάθες και γκονκ) σε στεγνό ή υγρό περιβάλλον.

Η ηχοθεραπεία ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Bασίζεται στην επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την δυσαρμονία και ίσως την εμφάνιση κάποιας ασθένειας.
Οι λέξεις παράγουν δόνηση, οι ήχοι παράγουν δόνηση, η κίνηση παράγει δόνηση. Οι ήχοι-δονήσεις των κρουστών οδηγούν το άτομο σε μια κατάσταση διαλογισμού, σε βαθιά χαλάρωση, αναζωογόνηση, ζωντάνια, καθάρισμα του νου του φυσικού σώματος,  των συσσωρευμένων συναισθημάτων, ενεργοποίηση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, της διαίσθησης, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, συγχρονισμός με το αριστερό της λογικής και της νόησης,  ενίσχυση του ανοσοποιητικού, παλμοδονητικό φυσικό μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο .

θερ

Περιορισμοί και αντενδείξεις:  

Δεν μπορείτε να συμμετέχετε στο σεμινάριο αν πάσχετε από σοβαρή καρδιαγγειακή ,αναπνευστική, μυοσκελετική, ψυχιατρική, νευρολογική, αναπτυξιακή ή αυτοάνοση πάθηση σε οξεία ή χρόνια φάση. Επίσης γλαύκωμα κλειστής γωνίας, ψηλή αρτηριακή πίεση, εγκυμοσύνη, δύσκολη λοχεία, πρόσφατη επέμβαση, διαβήτης, αποτελούν αντενδείξεις για την εφαρμογή της ψυχοναυτικής τέχνης και του VIBREATH.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας σε κάθε περίπτωση αλλά και αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή για όποια αιτιολογία.

[/read]

θερ

αρης

Συντονιστής: 

 

Αριστείδης Στουρνάρας

Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Μη Κατευθυντικός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής και εμπνευστής της Ψυχοναυτικής Τέχνης.

Βιογραφικό:

[read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]

Ο Αριστείδης Στουρνάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε ιατρική και απέκτησε την ειδικότητα της ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία και εμψύχωση ομάδων ακολουθώντας το ψυχοπαιδαγωγικό σύστημα της Μη Κατευθυντικής Παρέμβασης (NDI) με δάσκαλο τον γάλλο ψυχοπαιδαγωγό και διανοητή Michel Lobrot.  Εξειδικεύτηκε επίσης, στην διάγνωση και αξιολόγηση της ΔΕΠ-Υ και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μοναδικού επιστημονικού φορέα που ασχολείται με την ΔΕΠ-Υ στη χώρα μας.

Στα πλαίσια της ειδικότητας του συν- εργάζεται  από το 2000 σε έξω- και ενδό-νοσοκομειακά  πλαίσια ψυχοκοινωνικής φροντίδας ή απόασυλοποίησης  ενηλίκων, παιδιών και εφήβων στο δημόσιο και τον  ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας (Λέρο, Αθήνα, Κατερίνη, Κυκλάδες, Ραφήνα, Χανιά).

Το 2005 ίδρυσε στην Αθήνα τον φορέα ψυχοκοινωνικών  παρεμβάσεων  ‘’μίτος’’ που δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στον χώρο της ψυχικής υγείας. Από τις αρχές του 2008 μεταφέρει την έδρα του ‘’μίτος’’στην Κρήτη και ξεκινά συνεργατικές δράσεις με την ψυχοθεραπεύτρια Ν.Πατεράκη που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Ασχολείται ενεργά με την ψυχοθεραπεία (>1700 ωρών/έτος) , ενώ το 2013 παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα νέο συνθετικό σύστημα θεραπείας του τραύματος με το όνομα Μη Κατευθυντική Εργασία μέσω της Αναπνοής (Non Directive Breathwork) ή Ψυχοναυτική Τέχνη.

Σήμερα,  διατηρεί πολυδύναμο ειδικό ιατρείο στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και ασχολείται ιδιαίτερα με την εκπαίδευση εμψυχωτών, ψυχοθεραπευτών, εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματικών ομάδων.

[/read]

Σάββατο 26/11/16

Σάββατο 28/01/17

Σάββατο 25/02/17

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Δείτε επίσης :

Voucher ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για εργαζόμενους

Voucher «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» για εργαζόμενους  …

Σεμινάριο Φωτογραφίας για Αρχάριους

Vellum Diploma in IT Skills